Nyelv / Language:

Év Védőnője jelölés 2014

 VÉDŐNŐK NAPJA 2014.

2014. június 13

 

2013. év Díjazottai itt tekinthető meg>>> 

   A Magyar Védőnők Egyesülete   megalakulásának 20. évfordulója alkalmából, 2011-ben megalapította az

ÉV VÉDŐNŐJE DÍJAT

A védőnői munka nem látványos, hisz mindig egy-egy személyre, családra irányul. A beérkezett történetek, jelölések alapján szeretnénk bemutatni azt az áldozatos munkát, amelyet a védőnők – sokszor nehéz körülmények között – végeznek a lakosság egészségének megőrzése érdekében.

 Az Év Védőnője jószolgálati nagykövetei:

Keresztes Ilona                                                                                                   Újhelyi Kinga

                                                                                               

 Vezető szerkesztő                                                                                               színművésznő

Kossuth Rádió                                                                     a Debreceni Csokonai Színház tagja                   

 Vendég a háznál műsorvezető                                        (Mensáros László díjas, Nívó díjas, Foto-Art díjas) 

 

A védőnők számára a szakmai elismerés mellett az is igen fontos, hogy a családok elégedettek legyenek, érezzék, hogy a védőnők értük dolgoznak.

A beérkezett történetekkel szeretnénk bemutatni, mit tehet a védőnő a szürke hétköznapokban!

A védőnők 99 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban: a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, a családi élet kialakításánál, támogatják a családokat a gyerekek óvodába, iskolába menetelénél. Jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban. A területi védőnők a várandósok és gyereket nevelők körében, az iskolavédőnők az oktatási intézményekben végzik munkájukat.

A kórházi védőnők jellemzően a szülészeteken, újszülött osztályokon dolgoznak, és a várandós, gyermekágyas anyák ellátásában, a szoptatás segítésében, az anya és újszülöttje hazabocsátásának előkészítésében, az egészségnevelésben vesznek részt.

Az ÁNTSZ szervezetében működő Családvédelmi Szolgálat munkatársai védőnői képesítéssel rendelkező szakemberek. Feladatuk többek között az oktatási intézményen kívüli

családtervezési ismeretek terjesztése, a nehéz helyzetben lévő várandós anyák segítése, támogatása, illetve a terhességmegszakítás előtti és utáni tanácsadás.

A működést szakmai felügyeletet ellátó vezető védőnők segítik.

„Önmagát becsüli meg az a szakma, mely megbecsüli azon dolgozóit, akik több évtizeden keresztül a védőnő pályát mint hivatást gyakorolták” 

Mottót választottuk a VÉDŐNŐK NAPJA rendezvényhez, mivel Egyesületünk is fontosnak tartja a mai nap alkalmával az immár hagyományként megvalósuló, jubiláló védőnők köszöntését.

2013.év  díjazottjai >>>

Az Év Védőnője Díj tervezője Faludi G

MAKASZ aktuális

Health EU Portal

NutriCheq nyereményjáték

© 2008-2011 Magyar Védőnők Egyesülete
A honlapot a Netteszt Informatikai Kft. készítette