Nyelv / Language:

25 éves a Magyar Védőnők Egyesülete

Alig vagyunk túl egy ünnepi éven és újból jubileumra készülünk                                     .

A Magyar Védőnők Egyesülete 1991-ben  június 14-én került bejegyzésre, szakmai-érdekvédelmi szervezetként.

Célunk az volt, hogy összefogja a védőnői hivatást gyakorló szakembereket, egy olyan időszakban, amikor nem szólt jogszabály a védőnői tevékenységről.

Amikor 25 évvel ezelőtt pár tucatnyian védőnők összegyűltünk a budapesti főiskola San Marco utcai épületében, nem tudtuk, hogy történelmet írunk. Bizonyára egyikünk sem látta előre, hogy 25 évvel később a döntésünk mit fog jelenteni a védőnői hivatás számára.

Céljaink:

A lakosság magasabb szintű ellátása érdekében, küldetési nyilatkozatunk (mottó) szellemében, egészségmegörző, egészség-nevelő, felvilágosító, anya-, gyermek-, ifjúság-, nő- és családvédelmi tevékenységet folytatunk.

A védőnőkre vonatkozó jogszabályokat véleményezzük, szükség esetén kezdeményezzük azok megalkotását, felkérésre kidolgozásukban közreműködünk.

Törekszünk a védőnői tevékenység és hivatás társadalmi elismertetésére.

 

Tagjaink szakmai, tudományos fejlődését, továbbképzését, az információ- és tapasztalatcserét, új, hatékony módszerek kidolgozását, kipróbálását, elterjesztését, közzétételét elősegítjük a prevenció területén.

Céljaink elérése érdekében kapcsolatot tartunk a törvényhozó, államigazgatási, érdekképviseleti, szakmai intézményekkel, valamint a civil és karitatív szervezetetekkel.

Kapcsolatot építünk és tartunk tevékenységünkkel, céljainkkal összefüggő külföldi intézményekkel, szervezetekkel, egyesületekkel.

Képviseljük tagjaink szakmai érdekeit.

MAKASZ aktuális

Health EU Portal


© 2008-2011 Magyar Védőnők Egyesülete
A honlapot a Netteszt Informatikai Kft. készítette